Tocmai ce am fost cu Victor Dijkshoorn pe Strada Liniei, acolo unde îmi pun ambiția să avem cel mai mare parc liniar din Europa!
Am discutat diferitele tipologii peisagistice dar și despre impactul unui astfel de proiect asupra comunității extrem de diversă, care variază de la cazuri sociale la viața glam pe care o întâlnim în mall-urile Afi si Plaza.
Proiectul va avea trei faze, astfel:
► Faza I, deja începută, de 4 hectare, în zona Lujerului, între Plaza Ro și Cora. Va fi gata în următoarele 9 luni. Este enorm de scos acolo, mă refer la deșeurile din construcții depozitate de-a lungul timpului. Voi vorbi cu dezvoltatorii din zonă, să ajute deși nu le pot acum atribui vina directă. Cu vorba bună, poate rezolvăm mai multe. Despre acest proiect, știți deja și veti info pe google. Va fi cel mai mare parc nou făcut în ultimii 30 de ani.
► Faza II, continuă cu încă cca. 6 hectare faza I, și va fi până la bd. Doina Cornea (Afi Cotroceni). Am vorbit cu managementul AFI si vor să ajute la construirea acestui parc. Sunt în discuții avansate cu CFR, proprietarul terenului, pentru a-l închiria la un preț corect pentru următorii 10 ani. Îmi doresc să avem aceste două faza încheiate până în toamna lui 2024.
► Faza III, cea mai lungă și cea mai interesantă, va fi de la Valea Cascadelor la Lujerului.
Aici lucrurile sunt mai complicate, pe lângă ternul pe care trebuie să îl închiriem de la CFR, trebuie să cumpărăm una dintre cele doua linii de la un agent economic privat, deci o line de cca. 1,7 km și o lățim de cca. 5m. Îmi doresc să începem această fază până în vara anului 2024.
Și așa vom avea cel mai lung parc liniar din Europa.
Ce mai grea muncă este în a obține administrarea terenurilor (am inventariat deja zeci de parcele adiacente) și, în consecință, dreptul de a face.
Îi mulțumesc lui Victor pentru discuții, el este încântat de potențial, acum sper din suflet că voi reuși să îl aducem la maturitate!
P.S. Am curățat zona d 5 ori doar de când sunt eu primar. Din păcate oamenii continuă șă arunce gunoiul aici.

Lasă un răspuns