Au fost încheiate două contracte de concesiune, primul în anul 2009, pentru 1.400 de mp și al doilea în anul 2019 pentru 6.527 m2. Informațiile le-am primit de la Primăria Râșnov în urma unei cereri pe legea 544, o poate face oricine e interesat. Dino parc s-a deschis în iunie 2015, an în care profitul a fost de peste 600.000 de € (3 milioane de lei).

În anul 2019, profitul firmei care a concesionat suprafața de teren de la orașul Râșnov a fost de 1.300.000 de €. În anul 2021, profitul a fost de 1.558.000 de €. Posibil că în anul 2022 să fie aproape de 2.000.000 de euro.

Felicitări conducerii societății!

Acum haideți să redăm ART. 307 din Codul Administrativ:
” La inițierea procedurilor de stabilire a modului de calcul al redevenței prevăzut la alin. (4), autoritățile administrației publice locale, după caz, vor avea în vedere următoarele criterii:
a) ;
b) valoarea de piață a bunului care face obiectul concesiunii;
c) corelarea redevenței cu durata concesiunii.
Așadar, considerați că criteriul proporționalității redevenței cu beneficiile obținute din exploatarea bunului este avut în vedere când profitul este de 1.558.000 de € și redevența anuală este de 15.348€ sau 1.279 € lunar pentru 20.000 de m2 de teren?
% .
Personal o consider cam mică și cred că poate fi ajustată astfel încât orașul Râșnov să obțină cel puțin 8-10% din profit sau 5-6% din cifra de afaceri.
Cu acești bani (150.000-170.000 €\an) primarul orașului Râșnov poate cumpăra în doi ani o mașină nou nouță pentru pompieri, iar în al treilea an poate cumpăra o autogunoieră nouă pentru Serviciul de Utilitati Publice Râșnov. Dacă face acest lucru, va câștiga cu siguranță al treilea mandat de primar al orașului fără probleme. Practic în fiecare an va putea cumpăra o mașină nouă.
Prin renegocierea contractului, Râșnovului îi va reveni o sumă de bani pentru care este îndreptățit conform legii. Renegocierea sumei s-ar fi putut face încă din anul 2016, astfel că Râșnovul ar fi avut o mașină nouă pentru pompieri și vreo 2 autogunoiere noi nouțe + transport metropolitan cu autobuze noi. Dar nu s-a întâmplat.
Luni voi depune o adresă Primăriei Râșnov prin care grupul nostru de consilieri va solicita renegocierea redevenței.

Îl rog public pe dl. primar Liviu Butnariu să analizeze solicitarea noastră și să propună renegocierea redevenței in cel mai scurt timp.

Îi rog public pe domnul Adrian Veștea să discute cu dl. Adrian Apostu și să îi explice că orașul Râșnov are nevoie că de aer că această redevență să fie majorată.

Îl rog public pe dl. Marius Dunca să discute cu dl. George Rozorea și să îi explice că orașul Râșnov are o mașină de pompieri din 1984 și că majorarea redevenței ar fi în beneficiul cetățenilor orașului Râșnov.

Celor 3 reprezentanți ai râșnovenilor de mai sus, fiecare din altă poziție publică, le reamintesc că au jurat la început de mandat să respecte Constituţia şi legile ţării şi să facă, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea lor pentru binele locuitorilor oraşului Râșnov/ județului Brașov sau cetățenilor României.

Le voi mulțumi public dacă prin priceperea lor vor reuși să aducă avantaje cetățenilor din Râșnov.

Horia Motrescu 

Lasă un răspuns