Ciprian Apetrei

Am văzut filmul 21 rubini. O șhaorma cu de toate, dar fără ciorbă și cu puține înjurături. Un amestec de Las Fierbinți cu House of Cards, cu inserții din Moartea domnului Lăzărescu. Multe fire narative și personaje care se amestecă, apar și dispar, fără vreo structură clară.

Filmul se vrea o critică la adresa Bisericii Ortodoxe, dar reușește să fie o goarnă a propagandei ruse.

Pe scurt, scenariul spune că suntem o colonie, în care șefi din SUA și de la Bruxelles decid tot ce au chef, în special la beție. Aici este vorba de numirea noului procuror general.

Americanul este Mickey Rourke, care face un rol groaznic. Un bufon mereu alcoolizat, cu baston de boier și trabuc, pe care românii îl duc slugarnic în pădure, la muzică populară în jurul căprioarei proaspăt vânate. Șofer cu girofar este Bobonete. Scene de Borat, filmate de amatori.

Șefa de la Bruxelles este îmbrăcată în roz, fumează țigări roz, este și ea mai mereu beată, face psihoterapie prietenească cu șefa DNA și o sărută pe gură. Procurorii DNA sunt și ei bețivi și fumători, unul este ofițer de contrainformații acoperit, două procuroare se pipăpie pe la petrceri.

mai mult la :

 

/www.podul.ro/

 

 

Lasă un răspuns